Montesquieu Institute: from science to society

Businesskansen bij Heineken voor groene ondernemers, Zoeterwoude

Locatie van de gemeente Zoeterwoude

Bij de ontwikkeling naar een circulaire en klimaatneutrale economie investeren ondernemers vaak op de grens van wat mogelijk is. Op de nieuwe technologie is de samenleving immers nog niet ingericht. Bestaande wet- en regelgeving kunnen de ontwikkeling zelfs onbedoeld afremmen. Daarom is samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties in duurzaamheidsprojecten cruciaal, vindt bierbrouwer HEINEKEN. Door samenwerking in de maatschappelijke context kan het financiële rendement voor bedrijven gewaarborgd worden.

Heineken werkt in het programma Groene Cirkels samen met de provincie Zuid-Holland, Wageningen Universiteit, Hoogheemraadschap Rijnland en Naturalis Biodiversity Center. De Groene Cirkels hebben een klimaatneutrale brouwerij, productieketen en transportcorridor tot doel, evenals een duurzame leefomgeving. De ambities zijn groot. Daarvoor is niet alleen de samenwerking met publieke organisaties nodig maar ook met andere bedrijven, zodat er sluitende businesscases ontstaan waarvan álle participanten profiteren.

Kans voor jouw bedrijf

Deze ambities en samenwerking met andere ondernemingen is een succesvolle route naar duurzame businessmodellen en heeft brede steun van de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW. Ze sluiten naadloos aan op ons streven ondernemers bijeen te brengen om de ontwikkeling van circulaire business modellen te versnellen. Daarom organiseren we op 31 oktober een bijeenkomst over circulaire projecten bij HEINEKEN Zoeterwoude. We denken dat deelname aan Groene Cirkels voor jouw bedrijf interessant is, vanuit duurzaamheidsoogpunt én vanwege de toekomstige winstgevendheid. Je bedrijf is met zorg geselecteerd en we hopen dan ook dat je je agenda kunt vrijmaken.

Meer informatie over de Groene Cirkel-projecten waaraan Heineken deelneemt, vind je hier.

Inspirerende sprekers

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, zal de bijeenkomst op 31 oktober openen. Daarna zal Jan Kempers, directeur Sustainable Development van Heineken Nederland, de Groene Cirkels toelichten. Esther de Haan begeleidt Groene Cirkel-teams en zal ingaan op enkele succesfactoren.

Ton van Oostwaard wil met het innovatieve product Ecorridors deelnemen aan de Groene Cirkels en zal flitsend presenteren hoe uiteenlopende soorten planten langs transportassen vervuilende stoffen uit de lucht kunnen halen.

Jacco van der Burg, directeur bij energiebedrijf Engie Rotterdam investeert volop in elektrisch vervoer en zal laten zien hoe het helpt bij het vergroenen van de transportas Zoeterwoude -Rotterdamse haven.

Matchmaking

Er is plaats voor 150 ondernemers in HEINEKENs Hooiberg in Zoeterwoude. Je kunt je tijdens de bijeenkomst inschrijven voor één of enkele Groene Cirkels, en ook eigen duurzaamheidsvraagstukken inbrengen. Tussen de presentaties van de sprekers door zal moderator Annemarie van Oorschot (VNO-NCW) via interactie met de zaal een eerste aanzet geven tot matchmaking.

Programma

Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden via deze link. Gezien het beperkte aantal plaatsen, kunnen we helaas geen deelname garanderen. Je krijgt een bevestiging als er een stoel voor je is gereserveerd.


1.

More about...