Montesquieu Institute: from science to society

Film & Democratie: Shadow Game, Den Haag

MI logo

In het kader van de Vrijheidsweken vertoont Filmhuis Den Haag in de reeks Film & Democratie online de film Shadow game. In deze documentaire worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Na de film vindt er om 20:15 uur een nagesprek plaats.

De film

Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit.

We nodigen je uit op donderdag 6 mei om 18:45 uur de film te kijken in de online filmzaal van het Filmhuis Den Haag. Mocht je nou niet kunnen op dit tijdstip: de film is op 6 mei al om 12:00 uur beschikbaar.

De trailer van de film Shadow Game is hieronder te zien:

Het gesprek

Nadat je zelf de film hebt gekeken, gaan we online in gesprek met de regisseur Eefje Blankevoort en Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling. De moderator van het gesprek is Eveline van Rijswijk, o.a. programma- en theatermaker, presentator bij het online- & tv-programma van de Universtiteit van Nederland.

Het nagesprek volg je op donderdag 6 mei om 20:15 op ons YouTubekanaal.

Eefje Blankevoort Tineke Ceelen Eveline van Rijswijk (Foto: Anne van Zantwijk Fotografie)

Meer Democratie in debat

In deze reeks werkt ProDemos samen met het Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en perscentrum Nieuwspoort.

Normaal gesproken vinden er iedere maand naast Film & Democratie ook het Politiek Café en het Actualiteitendebat plaats.


1.

More about...