Montesquieu Institute: from science to society

Bedrijfsbezoek aan het Centraal Bureau voor de Statistiek, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
date February 19, 2020 13:00 - 17:00
city Den Haag
location Centraal Bureau voor Statistiek, Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag Show location
organisation Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Talent & Ontwikkeling organiseert een reeks bedrijfsbezoeken voor promovendi en postdocs die hun carrièremogelijkheden willen verkennen. Deelname aan een bedrijfsbezoek betekent de mogelijkheid krijgen tot het beter leren kennen van een organisatie en de carrièremogelijkheden evenals het opdoen van relevante contacten.

Doelgroep

Promovendi en postdocs die hun carrièremogelijkheden willen ontdekken door een kijkje te nemen bij verschillende relevante organisaties. Spreek je niet perfect Nederlands, maar kun je het wel verstaan? Ook dan ben je van harte uitgenodigd. Het evenement gaat door bij ten minste 15 aanmeldingen.

Programma

Het bedrijfsbezoek duurt een halve dag en ziet er als volgt uit:

  • Welkom met koffie en thee
  • Presentatie over het CBS
  • Presentatie over de onderzoeksprogramma’s van het CBS
  • Presentatie over de carrière mogelijkheden binnen het CBS en wat het CBS zoekt in potentiële werknemers.
  • Speeddatecafé

Centraal Bureau voor Statistiek

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Bekijk voor meer informatie de website van het Centraal Bureau voor Statistiek


1.

More about...