Montesquieu Institute: from science to society

De financiële data-coöperatie, Amsterdam

Amsterdam
© PDC

Aan wie vertrouw je je meest intieme financiële gegevens toe: ING of Facebook, ABN of Google? Of heb je liever een andere keuze? Is het mogelijk om zelf te bepalen wie wat van je weet en wie wat met die informatie mag doen? Op deze avond spreken experts op het terrein van finance, internet en de platformeconomie. Pioniers van sociale financiële platforminitiatieven pitchen hun ideeën en we bespreken het probleem, de mogelijke oplossing en de rol van de burger hierin.

Met in dit programma onder anderen

Marleen Stikker

Founder & director Waag

Marleen Janssen Groesbeek

Lector Sustainable Finance & Accounting Hogeschool Avans

Bart Jacobs

Oprichter IRMA en Hoogleraar Computerbeveiliging Radboud Universiteit.

Rens van Tilburg

Econoom, onderzoeker en directeur Sustainable Finance Lab, UU

Pieter Eikelboom

Innovatie Manager Volksbank

Christiaan van der Ven

Oprichter Budlr

Philip Helmer

Voorzitter Stichting Financieel Paspoort

Marie-José Hoefmans

Mede-oprichter Schluss

Nieuwe Europese regelgeving dwingt banken om, als de klant het wil, financiële data te delen met andere bedrijven. Banken, big tech en fintech start ups proberen allemaal hét platform te worden waarop alle financiële gegevens worden beheerd en geanalyseerd.

Tegelijkertijd zijn er veel initiatieven die juist proberen om deze gevoelige materie te beschermen, om ervoor te zorgen dat niet het belang van een grote commerciële partij, maar dat van de burger zelf leidend is. Tijd om in gesprek te gaan met experts.

Lees meer

Platformisation of the Financial Sector

We are on the eve of a landslide in the financial sector. In the next few years, the prevailing structure of the industry will be challenged by a new infrastructural and economic model that is dominated by platforms, a trend known as platformisation. >>


1.

More about...