Montesquieu Institute: from science to society

Avond van de Nobelprijzen: Geneeskunde, Natuurkunde en Chemie, Amsterdam


Begin oktober maakt de Zweedse academie van wetenschappen de Nobelprijswinnaars van dit jaar bekend. Vooraanstaande Nederlandse wetenschappers uit de vakgebieden van de laureaten vertellen over het werk van de nieuwe Nobelprijswinnaars in de geneeskunde, natuurkunde en scheikunde.

Met:

  • Arjan Griffioen, hoogleraar medische oncologie aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, over de winnaars van de Nobelprijs voor Geneeskunde: William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe en Gregg L. Semenza: hoe zuurstofgevoeligheid van cellen de sleutel tot innovatie in de geneeskunde blijkt.
  • Ralph Wijers, hoogleraar hoge-energieastrofysica aan de Universiteit van Amsterdam, over de Nobelprijs voor de Natuurkunde.
  • Petra de Jongh, hoogleraar anorganische nanomaterialen aan de Universiteit Utrecht, over de winnaars van de Nobelprijs voor de Scheikunde die de lithium-ion-accu ontwikkelden.

De avondvoorzitter is Wim van Saarloos, president van de KNAW.

Op 29 oktober vindt de tweede avond van de Nobelprijzen plaats, met dan aandacht voor de winnaars in de literatuur, economie en vrede. Ook voor deze avond kunt u zich aanmelden via dit aanmeldformulier.


1.

More about...