Montesquieu Institute: from science to society

Nacht van de Dictatuur, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Het jaarlijks terugkerende festival ‘Nacht van de Dictatuur’ - de prikkelende tegenhanger van de Dag van de Democratie - keert dit jaar op donderdag 24 september terug voor de tiende editie. ProDemos, De Balie, Arminius, Studium Generale Groningen en Forum Groningen slaan de handen ineen om je op deze avond bij te praten over de invloed van de coronacrisis op autoritaire regimes, de democratie en de rechtsstaat.

Hoe coronaproof is de democratie?

De Nacht van de Dictatuur staat dit jaar namelijk in het teken van de invloed die de coronacrisis heeft op de democratie en rechtsstaat. In Nederland en in andere landen.

Maar ook als je coronamoe bent, staan er genoeg interessante programmaonderdelen op de agenda. Volg bijvoorbeeld de discussie over de situatie in Hongkong, kijk naar het filmcollege over dictatoren in film, of hoor de verhalen van koks van dictators als Idi Amin, Pol Pot en Saddam Hoessein.

In verband met de coronamaatregelen zal de Nacht dit jaar (grotendeels) online plaatsvinden. Zo kun je ook vanuit je luie stoel deelnemen aan de Nacht van dit Dictatuur. Dit jaar met o.a. Jonathan Israel, Judith Sargentini, Benedict Rodgers en Witold Szablowski.

Op nachtvandedictatuur.nl vind je meer informatie over het programma en de ticketverkoop.

Praktische informatie

  • wanneer: donderdag 24 september
  • waar: online - daarnaast is er beperkt plek bij het fysieke evenement bij Beeld en Geluid Den Haag (kijk op de website voor het programma per evenement)
  • hoe laat: vanaf 19.00 uur tot 23.20 uur
  • ticketprijs: online evenement: €5,00 / fysiek evenement: €12,50, studenten €10,00

Contents

1.

ProDemos

ProDemos is the 'House for Democracy and the Rule of Law'. ProDemos explains the Dutch govermental system and the rule of law to students, tourists, members of political organisations and other guests. The ProDemos Visitor Centre is located directly opposite the Houses of Parliament (Binnenhof) in The Hague. From here ProDemos provides guided tours, educational programmes, debates, exhibitions, and courses.

ProDemos was established in 2010.

2.

More about...