Montesquieu Institute: from science to society

Karmenu Vella in Utrecht, The Netherlands, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Zoals vele andere Europese steden, groeit ook Utrecht sterk. Hoe maken we van onze stad een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Tegelijkertijd, hoe pakken we uitdagingen aan, zoals klimaatverandering, luchtvervuiling en grondstoffenschaarste? In Utrecht stimuleren we lokale duurzame initiatieven, een gezonde stad begint in onze eigen straat en wijk. Gebaseerd op kennis en innovatieve oplossingen waarmee we willen bijdragen aan het bereiken van mondiale doelen zoals het Parijsakkoord.

Op pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de aftrap van de EU GreenWeek in Utrecht.

Met een gevarieerd festivalprogramma bent u uitgenodigd om te ervaren hoe we samen werken aan een groene en gezonde stad waar iedereen van kan profiteren. Verken de stadsnatuur met de groene fietsroute door Utrecht, debatteer mee over de toekomst van onze stad en laat je inspireren op het Knoop-plein en de Green House restaurant met workshops, presentaties en andere activiteiten rondom gezond leven in de stad.

Wat is jouw beeld van een groene en gezonde stad? Denk en praat mee over de toekomst van Utrecht. Je vindt ons op verschillende plaatsen in de stad.


Contents

1.

Directorate-General Environment (ENV)

This Directorate-General proposes new environmental laws and monitors the implementation of the new measures by the member states. The main goal is to protect the environment for future generations and to encourage sustainable development.

2.

More about...