Montesquieu Institute: from science to society

Het novembernummer van De Hofvijver: 'Zoektocht naar compromis'

Monday, November 27 2017, 11:53

DEN HAAG (PDC) - De naoorlogse parlementaire geschiedenis van Nederland is een zoektocht naar het compromis, dat concluderen auteurs Bert van den Braak en Joop van den Berg in hun nieuwe boek over de parlementaire geschiedenis van de jaren 1946-2016. In de nieuwste Hofvijver vindt u een voorpublicatie.

Het kabinet is uit de startblokken. Geerten Boogaard vergelijkt het met een opstijgend vliegtuig: is er voldoende snelheid? Hebben de vleugels voldoende draagkracht? Of is er te veel bagage ingeladen?

Michael Hameleers analyseert de staat van de PVV en Hansko Broeksteeg geeft een beschouwing over de afdrachtplicht van de SP. Daarnaast een interview met Arco Timmermans over het Nederlandse lobbylandschap.

Ook Europese kwesties komen in de Hofvijver aan bod. Het tijdperk-Merkel is nog niet voorbij, vermoedt Hanco Jürgens in een interview over de Duitse politieke impasse. Casper van Vliet geeft een overzicht van de drie opties voor de Britse zetels in het Europees Parlement en Marieke de Hoon biedt een juridisch perspectief op de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd.