Montesquieu Institute: from science to society

Tweede Kamer met zomerreces

Friday, July 7 2017, 13:39

DEN HAAG (PDC) - Vandaag is voor de Tweede Kamer de eerste dag van het zomerreces aangebroken. Dat betekent dat er tot en met 4 september geen plenaire vergaderingen meer plaatsvinden.

Normaal gesproken is de laatste vergaderdag voor de zomer een erg drukke dag. Maar dit jaar was dat anders: omdat het kabinet demissionair is, zijn er een aantal onderwerpen die 'controversieel' zijn verklaard. Over deze politiek gevoelige onderwerpen wordt in de Kamer niet meer gedebatteerd.

Hoewel de Kamer tot 4 september niet meer vergadert, betekent dat niet dat de Tweede Kamerleden bijna twee maanden met vakantie kunnen. Kamerleden kunnen immers nog steeds schriftelijke vragen aan de regering stellen en de regering kan op haar beurt stukken naar de Kamer blijven sturen.

Ook gebruiken de Kamerleden de recesperiode om hun kennis op te frissen, literatuur bij te lezen, stage te lopen, op werkbezoeken te gaan en dossiers door te nemen.

Daarnaast gaan de formatie-onderhandelingen, met uitzondering van de laatste week van juli en de eerste week van augustus, gewoon door. Van de Tweede Kamerleden van CDA, VVD, D66 en ChristenUnie wordt dan ook verwacht dat ze bij een eventuele doorbraak in de kabinetsformatie of bij de behandeling van lastige onderwerpen zo snel mogelijk voor overleg beschikbaar zijn.

Bron: Tweede Kamer

Read more...