Montesquieu Institute: from science to society

Nationale Verkiezingsdebat over het Landelijk Gebied, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
date March 7, 2017 15:30 - 17:45
city Den Haag
location Rabobank Bezuidenhoutseweg 5 Show location
attending E. (Esther) Ouwehand, E.M.A. (Eric) Smaling, H.J. (Rik) Grashoff, W.J.H. (Helma) Lodders, J.L. (Jaco) Geurts, R.K. (Carla) Dik-Faber, T.C. (Tjeerd) de Groot, W.J. (William) Moorlag et al.
organisation VNO-NCW, MKB-Nederland (MKB), LTO-Nederland (LTO), Natuurmonumenten, Society for the preservation

De kwaliteit van het landelijk gebied staat behoorlijk onder druk. Voorzieningen verdwijnen, mensen trekken weg en de bescherming en het behoud van ons karakteristieke landschap is niet gewaarborgd.

Wat zijn in de toekomst de grootste uitdagingen voor het landelijk gebied? Welke prioriteiten moet het volgende kabinet stellen voor een vitaal platteland? Welke (financiële) middelen zijn hier voor nodig?

Over deze en andere vragen zullen kandidaten van politieke partijen met elkaar in debat gaan tijdens het Nationale Verkiezingsdebat over het Landelijk Gebied (#LandschapNU) op dinsdag 7 maart 2017.

De toekomst van het landelijk gebied is een belangrijk thema voor de komende Tweede Kamerverkiezingen en natuurlijk de volgende regeerperiode. Daarom organiseren LTO Nederland, LandschappenNL, VNO-NCW en MKB-Nederland, Federatie Particulier Grondbezit en Natuurmonumenten, dit verkiezingsdebat.

Wij nodigen u van harte uit om bij dit verkiezingsdebat aanwezig te zijn. Het debat is ook live te volgen via www.nieuweoogst.nu of via #LandschapNU op Twitter.

Het programma:

  • 16:00 uur - 16:15 uur Inloop
  • 16:15 uur - 18:00 uur Debat
  • 18:00 uur - 19.00 uur Borrel

Met in dit debat onder andere:

Tjeerd de Groot (D66), Rik Grashoff (GL), Helma Lodders (VVD), Jaco Geurts (CDA), Esther Ouwehand (PvdD), Carla Dik Faber (CU), William Moorlag (PvdA) en Eric Smaling (SP).

U kunt zich aanmelden voor dit debat door een mail te sturen aan Kirsten Haanraads, k.haanraads@natuurmonumenten.nl


1.

More about...