Montesquieu Institute: from science to society

Politiek Café: Hoe overleef ik de verkiezingscampagne?, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen

Let op! Dit Politiek Café vindt plaats op een andere locatie dan gebruikelijk, namelijk in het restaurant van Nieuwspoort, Internationaal Perscentrum.

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Word je soms moe van alle mediaoptredens van politici? Heb je het idee dat het politici alleen gaat om het winnen van stemmen in plaats van het bedenken van reële oplossingen voor echte problemen?

In het Politiek Café van 14 februari bespreken Marc Chavannes (de Correspondent) en Henri Kruithof (oud-spindoctor VVD) de machtsverhouding tussen media en politiek in verkiezingscampagnes.

Hoe maken politici gebruik van de media in de verkiezingsstrijd? En omgekeerd: wat is de macht van de media? Hoe bepalen zij ons beeld van de politiek?

Wat moet jij als burger weten om de machtsverhouding tussen media en politiek beter te begrijpen? Op 14 februari presenteren Chavannes en Kruithof jou het spoorboekje voor de verkiezingen.

Tom van der Lee, de nummer drie op de kandidatenlijst van GroenLinks, zal een gesproken column voordragen in het kader van de Haagse Zeepkist.

Het Politiek Café is een samenwerking van ProDemos met het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en Filmhuis Den Haag.

Praktische informatie

  • Wanneer: dinsdag 14 februari 2017, van 20.00 - 21.30 uur
  • Waar: Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag
  • Toegang: Gratis, aanmelden via ons reserveringssysteem.

Andere activiteiten over de verkiezingen

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseert ProDemos samen met het Filmhuis Den Haag en het Montesquieu Instituut ook de volgende evenementen:


Contents

1.

ProDemos

ProDemos is the 'House for Democracy and the Rule of Law'. ProDemos explains the Dutch govermental system and the rule of law to students, tourists, members of political organisations and other guests. The ProDemos Visitor Centre is located directly opposite the Houses of Parliament (Binnenhof) in The Hague. From here ProDemos provides guided tours, educational programmes, debates, exhibitions, and courses.

ProDemos was established in 2010.

2.

More about...