Montesquieu Institute: from science to society

Finale Pimp de Troonrede, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
date September 19, 2016 18:30
city Den Haag
location Studio Dudok, Hofweg 1 Toegang: gratis, aanmelden via het online reserveringssysteem. Prijs De winnaar krijgt een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer en de kans haar/zijn plan te pitchen Show location
organisation ProDemos

Op Prinsjesdag leest koning Willem-Alexander de troonrede voor, met daarin de regeringsplannen voor het komende jaar. Op maandag 19 september is de finale van Pimp de Troonrede, waar we op de avond vóór Prinsjesdag de beste alternatieve troonrede van Nederland kiezen.

Tot en met 8 september september kun je met jouw plan voor Nederland meedoen aan Pimp de Troonrede.

De drie beste inzendingen staan in de finale van Pimp de Troonrede op maandag 19 september tijdens het Politiek Café. Daar presenteren zij hun alternatieve troonrede en bepaalt de jury wie de winnaar is. Ook het publiek kiest een favoriet.

Moderator tijdens de finale is Joris Kurk.

Het Politiek Café is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Praktische informatie

  • Wanneer: Maandag 19 september, 18.30 - 20.00 uur
  • Waar: Studio Dudok, Hofweg 1, Den Haag
  • Toegang: gratis, aanmelden via het online reserveringssysteem.

Prijs

De winnaar krijgt een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer en de kans haar/zijn plan te pitchen bij verschillende politieke partijen.

Jury

De jury bestaat uit oud-voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas (juryvoorzitter), Erica Meijers (hoofdredacteur De Helling), Walter Freeman (Nederlands Debat Instituut) en Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

Meedoen

Wil je meedoen aan Pimp de Troonrede? Dat kan tot en met 8 september. Lees hier meer over de wedstrijd en de spelregels.


Contents

1.

ProDemos

ProDemos is the 'House for Democracy and the Rule of Law'. ProDemos explains the Dutch govermental system and the rule of law to students, tourists, members of political organisations and other guests. The ProDemos Visitor Centre is located directly opposite the Houses of Parliament (Binnenhof) in The Hague. From here ProDemos provides guided tours, educational programmes, debates, exhibitions, and courses.

ProDemos was established in 2010.

2.

More about...