Montesquieu Institute: from science to society

Afscheid Kars Veling met symposium, Steenbergen

kaart nederlandSteenbergen

In de afgelopen vijf jaar heeft Kars Veling zich als directeur van ProDemos sterk gemaakt voor het belang van de democratische rechtsstaat. Onder zijn leiding heeft ProDemos een stevige positie verworven en zich ontwikkeld tot een belangrijke verbinder tussen de instituties van de democratische rechtsstaat en de samenleving. Op 30 juni 2016 nemen we met een symposium en receptie afscheid van hem.

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor genodigden.

Programma

Tijdens het symposium gaat het over het belang van onderwijs in de democratische rechtsstaat.

Inleiding door Gherardo Colombo

Colombo streed jarenlang tegen corruptie als rechter in Italië. In 2007 verliet hij de magistratuur om zich te gaan richten op het onderwijs, omdat hij ervan overtuigd raakte dat zijn doelen niet alleen in de rechtszaal, maar juist door educatie gehaald moeten worden.

Panelgesprek

In reactie op de inleiding van Colombo reflecteert het panel op de situatie in Nederland, het onderwijs en de rol van ProDemos hierin.

Met:

  • René Foqué, emeritus hoogleraar rechtsfilosofie en rechtstheorie aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Margalith Kleijwegt, journalist. Kleijwegt publiceerde onlangs 2 werelden, 2 werkelijkheden: een verslag over gevoelige maatschappelijke kwesties in de school.
  • Bart Jan Spruyt, historicus, publicist en docent maatschappijleer en geschiedenis op het Wartburg College in Rotterdam.
  • Dasja Abresch, actieve burger, hield de ‘speech van het jaar 2015’ tijdens een bijeenkomst over vluchtelingen in Steenbergen.

Muzikaal intermezzo

Toespraak

Door Wim Deetman, voorzitter Raad van Toezicht ProDemos

Laatste woord aan Kars Veling

De middag wordt geleid door Michiel Breedveld, politiek verslaggever NOS.

Praktische informatie

Het afscheid vindt plaats op:

  • donderdag 30 juni 2016
  • 13.30- 18.00 uur
  • Nieuwe Kerk, Spui 175 Den Haag
  • De bijeenkomst begint om 14.00 uur, de inloop is vanaf 13.30 uur.
  • Na afloop, vanaf 16.00 uur, staan een hapje en drankje voor u klaar.

Aanmelden

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u zich hier aanmelden. Aanmelden kan tot 15 juni.


Contents

1.

ProDemos

ProDemos is the 'House for Democracy and the Rule of Law'. ProDemos explains the Dutch govermental system and the rule of law to students, tourists, members of political organisations and other guests. The ProDemos Visitor Centre is located directly opposite the Houses of Parliament (Binnenhof) in The Hague. From here ProDemos provides guided tours, educational programmes, debates, exhibitions, and courses.

ProDemos was established in 2010.

2.

More about...