Montesquieu Institute: from science to society

Kamerbreed- Zaterdag 12/12/15, Hilversum

Raadhuis van Hilversum

Engels (D66), Vos (PvdA), Karabulut (SP)

Zaterdag zijn D66 senator Hans Engels (hoogleraar staatsrecht), PvdA-Tweede Kamerlid Mei Li Vos en SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut te gast in Kamerbreed. Kees Boonman spreekt met Engels over het vertrouwen in de rechtsstaat. Vos en Karabulut debatteren over de malaise op de arbeidsmarkt, de positie van ZZP’ers en de mogelijke oplossingen.

Hans Engels is senator voor D66 en hoogleraar staatsrecht. Hij zegt dat het rapport-Oosting bevestigt dat er reden is voor grote zorg over de politieke cultuur en het functioneren rechtsstaat in Nederland. Wat moet er gebeuren op het ministerie van Justitie? En moeten andere betrokkenen consequenties verbinden aan het rapport?

Mei Li Vos spreekt voor de PvdA in de Tweede Kamer over de positie van Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP). Inmiddels zijn er een miljoen ZZP’ers. Volgens Vos is er op de arbeidsmarkt vaak sprake van oneerlijke concurrentie door deze groep. Zij vindt dat vast personeel en ZZP’ers even duur moeten worden.

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut constateert dat de malaise op de arbeidsmarkt aanhoudt. De werkloosheid daalt volgend jaar nauwelijks. Ook bieden werkgevers nog steeds weinig vaste contracten aan, ondanks een wet die daarin verandering moest brengen. Wat d oet minister Asscher volgens haar verkeerd

Kamerbreed, elke zaterdag na 13:00 uur op NPO Radio1.

JW Player goes here


1.

More about...