Montesquieu Institute: from science to society

Avond van de Polemiek, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen

Chat | #polemiek

DIT PROGRAMMA IS UITVERKOCHT. OM 19:30 OPENEN WE EEN WACHTLIJST AAN DE KASSA VOOR NIET OPGEHAALDE KAARTEN

Wie wint Het Scalpel 2011?

MET: Martin Bosma, Ties Prakken, Hafid Bouazza, Karin Spaink, Thomas von der Dunk, Bert Brussen, Annemarie Oster, Meindert Fennema, Thierry Baudet, Ad Fransen, Kees Tamboer.

PRESENTATIE: Theodor Holman

ENTR’ACTE: Hans Teeuwen

De eerste Avond van de Polemiek werd in 2010 georganiseerd ter gelegenheid van de verschijning van Het scherp van de snede. De Nederlandse literatuur in 100 en enige polemieken, samengesteld door Pierre Vinken en Hans van den Bergh. Door het succes van de avond en om het belang van de polemiek te benadrukken, wordt voortaan jaarlijks een Polemiek-avond georganiseerd op de sterfdag van Theo van Gogh.

Tien polemisten lezen een speciaal voor deze avond geschreven schotschrift voor. Theodor Holman geeft op elke tekst polemisch commentaar. Ook Hans Teeuwen steekt zijn strijdbaarheid niet onder stoelen of banken. Als slotstuk wordt voor de tweede keer de Polemiek Prijs uitgereikt, in de vorm van de trofee Het Scalpel (ontwerp beeldend kunstenaar Yvonne Piller). De winnaar wordt gekozen uit de deelnemers aan deze avond. De jury bestaat uit Pierre Vinken, Jaffe Vink (de winnaar van Het Scalpel 2010), Barbara van Beukering (Het Parool), Yoeri Albrecht (De Balie) en Theodor Holman.

De polemieken worden gepubliceerd in Het Parool. Komt allen naar deze avond vol strijd en nijd!

***

V-Ventures sponsort De Avond van de Polemiek. Guido van Nispen, Algemeen Directeur van V-Ventures: “Deze polemieken scherpen de geest en stimuleren discussie. Net zoals goede nieuwsvoorziening en journalistiek vandaag de dag doet, of zou moeten doen. Beide zijn een baken van onze democratie. Daar geeft V-Ventures graag haar steun aan.”

***


1.

More about...