Montesquieu Institute: from science to society

Kandidaat-lijsttrekker Rita Verdonk: bij mij geldt 'afspraak is afspraak'

Wednesday, April 5 2006, 9:02

Tijdens een persconferentie heeft Rita Verdonk officieel bekendgemaakt de strijd aan te gaan om het lijsttrekkerschap van de VVD. Zij benadrukte dat bij haar geldt: 'afspraak is afspraak'. Met dat motto wil ze problemen op het gebied van integratie, veiligheid, ouderenbeleid en onderwijs te lijf gaan. Zij vindt dat de rol van de overheid verder moet worden teruggedrongen.

Verdonk, die een daadkrachtige speech hield, zei zich te verheugen op debatten met haar tegenstrevers Mark Rutte en Jelleke Veenendaal. Concrete standpunten over politieke issues zal zij later naar voren brengen. De etiketten 'links' en 'rechts' verwerpt zij, als zijnde 'oude politiek'.

In een interview met 'de Telegraaf', eerder vandaag, liet Verdonk weten zich in de komende verkiezingscampagne niet af te willen zetten tegen de PvdA. "Ik ga uit van de eigen kracht van de VVD en ga me absoluut niet tegen andere partijen afzetten." Zij zei na de verkiezingen in 2007 te willen samenwerken met een partij die bij de doelstellingen van de VVD past. "Dat kan elke grote partij zijn", zo liet zij weten.

bron: NOS Actueel