Tentoonstelling over 200 jaar Staten-Generaal geopend

woensdag 7 oktober 2015, 8:34

DEN HAAG (PDC) - De beide Kamervoorzitters, Ankie Broekers-Knol en Anouchka van Miltenburg, hebben gisteren de tentoonstelling 'Voor het geheele Nederlandsche Volk' geopend. Daarin wordt zowel binnen als buiten de Kamergebouwen de geschiedenis van 200 jaar Staten-Generaal belicht.

De tentoonstelling bestaat uit zuilen over vier hoofdonderwerpen: de mensen die in en voor de Kamer werkten, de gebouwen, de openbaarheid en het ceremonieel. In de zuilen zijn verhalen, beelden en voorwerpen geëxposeerd. Met smartphone of tablet kan via een app extra informatie worden opgevraagd, terwijl er tevens een link is met de website 200 jaar Staten-Generaal. 

De teksten over de Kamerleden zijn geschreven door Bert van den Braak (PDC/MI), terwijl Joris Oddens (CPG/MI) en Diederik Smit (UL) een groot deel van de andere onderwerpen voor hun rekening namen.

De tentoonstelling is tot eind april 2016 te bezichtigen. In het Tweede Kamergebouw kan dat van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, maar bezoekers moeten zich wel kunnen legitimeren.